Nasze Menu

przygotowane z lokalnych i sezonowych produktów

Najważniejszym posiłkiem dnia

jest śniadanie, które przygotowywane jest w formie szwedzkiego stołu z produktów regionalnych wykonanych metodą tradycyjną.

Przykładowe dania i przysmaki

Jajecznica

Jajecznika zrobiona z jaj pochodzących z lokalnej hodowli.

Kapusta po góralsku

Kapusta po góralsku jest to jedna z tradycyjnych regionalnych potraw góralskich której podstawy czyli połączenie kapusty kiszonej i ziemniaków zaczerpnięte jest z kuchni śląskiej.

Ogórki w zalewie musztardowej

Regionalny przysmak okolicy.

Góralskie grzanki

bagietka, oscypek, boczek w plastrach, cebula, czosnek

Góralska Bryjka

Takie śniadanie dawało bardzo dużo energii na cały dzień.

Kotlety po góralsku

Kotlety wieprzowe sauté, z dodatkiem sera żółtego.

O specjalne elementy diety, po prostu zapytaj

Na życzenie przygotowujemy posiłki wg zaproponowanej diety.

Kontakt mailowy

Wasze opinie są dla nas ważne.
Z przyjemnością odpowiemy na wszelkie zgłoszone nam zapytania.

Kontakt telefoniczny

Jeśli potrzebujesz dodatkowych wyjaśnień
lub chcesz rozwiać wątpliwości, zapraszamy
do kontaktu telefonicznego +48 536 551 116

Odwiedź nas osobiście

Zapraszamy do odwiedzenia pensjonatu MAŚLANICA,
ul. .

maslanica00088